KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

REKRUTACJA NA ROK SZKOLNY 2020/2021:

Terminy testów sprawnościowych

Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami:

 

- PRZYJMOWANIE WNIOSKÓW

- HARMONOGRAM DZIAŁAŃ KANDYDATA

* Termin składania wniosków do klas portowych i mistrzostwa sportowego jest krótszy niż do klas ogólnych (w innych szkołach).
** Po 22 czerwca 2020 r. nie będzie możliwości złożenia wniosku do klas sportowych i klas mistrzostwa sportowego.

 

UWAGA MATURZYŚCI!

Prosimy o zapoznanie się z informacjami dotyczącymi organizacji egzaminów maturalnych. Informacje znajdziecie tutaj. Bardziej szczegółowe instrukcje wkrótce:)

 

ORGANIZACJA KONSULTACJI:

Szanowni Rodzice! Drodzy Uczniowie!

Prosimy o zapoznanie się z Zarządzeniem dotyczącym organizacji i przebiegu konsultacji dla uczniów na terenie szkoły. 

- Zarządzenie nr 18/2019/2020 w sprawie sposobu organizacji pracy szkoły w zakresie realizacji konsultacji dla uczniów

załącznik nr 5

załącznik nr 6

UWAGA!

INFORMUJEMY, ŻE KALENDARZ REKRUTACJI ULEGŁ ZMIANIE.

 

W dn. 19 maja 2020 r. Minister Edukacji wydał nowe zarządzanie ws. rekrutacji do szkół ponadpodstawowych - szczegóły tutaj

Składanie wniosków o przyjęcie do szkół sportowych będzie się odbywać w dniach 15-22 czerwca 2020 r.

 

KOMUNIKAT POLICJI:

W związku z nowymi obostrzeniami w kwestii bezpieczeństwa publicznego Policja przygotowała apel do rodziców i uczniów.

Szczegóły można znaleźć tutaj

 

DRODZY UCZNIOWIE! SZANOWNI RODZICE!

Informujemy, że w związku z zawieszeniem zajęć dydaktyczno-wychowawczych MEN zachęca nauczycieli i uczniów do nauki zdalnej, a rodziców prosi o wsparcie i zrozumienie dla całego środowiska szkolnego.

Aby pomóc w realizacji tego zadania MEN przygotowało szereg materiałów i narzędzi, które mogą być pomocne w samodzielnej nauce w tym specyficznym dla wszystkich czasie. Zachęcamy do zapoznania się ze stroną:

www.gov.pl/zdalnelekcje

oraz z informacjami dla maturzystów na stronie Centralnej Komisji Egzaminacyjnej. 

Polecamy Wam też m.in. portale:

- www.lektury.gov.pl

- www.filmotekaszkolna.pl

- www.legalnakultura.pl

- www.edukacjamedialna.edu.pl

- www.polona.pl

- www.pistacja.tv - darmowe videolekcje z matematyki i specjalne sekcje zajęć dla maturzystów

- www.interklasa.pl

- www.szkolnictwo.pl

- www.zooniverse.org

- www.e-podreczniki.pl 

oraz zachęcamy do oglądania TVP Kultura, która uruchomiła specjalne pasmo dla dzieci i młodzieży. Codziennie w godz. 13:00-17:00 można zobaczyć koncerty, wartościowe filmy, spektakle teatralne czy seriale zgodne z kanonem lektur.

Wykorzystajcie mądrze ten czas! To czas szczególny, ale nie ma wolnego od nauki - przecież człowiek uczy się całe życie ;)

Wszyscy nasi nauczyciele są do Waszej dyspozycji poprzez dziennik elektroniczny - JESTEŚMY Z WAMI!

 

 

NASZA SZKOŁA MA 60 LAT!

 

Mamy Brązową Tarczę PERSPEKTYW :) w Rankingu Liceów Warszawskich: www.licea.perspektywy.pl

 

 

Szkoła posiada certyfikat programu WARS I SAWA - WARSZAWSKI SYSTEM WSPIERANIA UZDOLNIONYCH!

 

 

 

Lotto Superliga Cup

Nasz uczeń - Maciej Kubik - były Mistrz Europy Kadetów w ostatnią niedzielę maja zagrał w ćwierćfinale zawodów Lotto Superliga Cup. Dzień wcześniej udzielał wywiadu, z którego dowiecie się więcej ;) - link  ...

Dieta a rodzaj sylwetki

Czy nasza dieta powinna być różna, skoro mamy różne typy sylwetek ciała? Na to pytanie odpowiada w krótkim tekście Maciej Kubik - praca powstała w ramach zajęć z Edukacji Medialnej:DIETA A TYP SYLWETKI  ...