KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

KOMUNIKAT POLICJI:

W związku z nowymi obostrzeniami w kwestii bezpieczeństwa publicznego Policja przygotowała apel do rodziców i uczniów.

Szczegóły można znaleźć tutaj

 

 

 

DRODZY UCZNIOWIE! SZANOWNI RODZICE!

Informujemy, że w związku z zawieszeniem zajęć dydaktyczno-wychowawczych MEN zachęca nauczycieli i uczniów do nauki zdalnej, a rodziców prosi o wsparcie i zrozumienie dla całego środowiska szkolnego.

Aby pomóc w realizacji tego zadania MEN przygotowało szereg materiałów i narzędzi, które mogą być pomocne w samodzielnej nauce w tym specyficznym dla wszystkich czasie. Zachęcamy do zapoznania się ze stroną:

www.gov.pl/zdalnelekcje

oraz z informacjami dla maturzystów na stronie Centralnej Komisji Egzaminacyjnej. 

Polecamy Wam też m.in. portale:

- www.lektury.gov.pl

- www.filmotekaszkolna.pl

- www.legalnakultura.pl

- www.edukacjamedialna.edu.pl

- www.polona.pl

- www.pistacja.tv - darmowe videolekcje z matematyki i specjalne sekcje zajęć dla maturzystów

- www.interklasa.pl

- www.szkolnictwo.pl

- www.zooniverse.org

- www.e-podreczniki.pl 

oraz zachęcamy do oglądania TVP Kultura, która uruchomiła specjalne pasmo dla dzieci i młodzieży. Codziennie w godz. 13:00-17:00 można zobaczyć koncerty, wartościowe filmy, spektakle teatralne czy seriale zgodne z kanonem lektur.

Wykorzystajcie mądrze ten czas! To czas szczególny, ale nie ma wolnego od nauki - przecież człowiek uczy się całe życie ;)

Wszyscy nasi nauczyciele są do Waszej dyspozycji poprzez dziennik elektroniczny - JESTEŚMY Z WAMI!

 

 

UWAGA!

Termin składania wniosków wraz z potrzebnymi dokumentami do klas sportowych i mistrzostwa sportowego jest krótszy niż do klas ogólnych (w innych szkołach). Po 20 maja 2020 r. nie będzie możliwości złożenia wniosku do klas sportowych i mistrzostwa sportowego.

 

NASZA SZKOŁA MA 60 LAT!

 

Mamy Brązową Tarczę PERSPEKTYW :) w Rankingu Liceów Warszawskich: www.licea.perspektywy.pl

 

 

Szkoła posiada certyfikat programu WARS I SAWA - WARSZAWSKI SYSTEM WSPIERANIA UZDOLNIONYCH!

 

 

 

Prawidłowe odżywianie - ważny czynnik w życiu młodego sportowca

Prawidłowe odżywianie to istotny czynnik, który wpływa na wzrost i rozwój każdego młodego organizmu. Odżywianie ma wpływ na osiągane wyniki sportowe. Młody człowiek uprawiający sport pozbawiony odpowiedniego zapasu substancji energetycznych lub prawidłowego nawodnienia może odczuwać pogorszenie siły, szyb...

"Katyń Pro Memoria" - #katynpromemoria #zapalswiatlopamieci

W tym roku obchodzimy 80. rocznicę Zbrodni Katyńskiej. W związku z tym Centrum Polsko-Rosyjskiego Dialogu i Porozumienia, działające pod kontrolą Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego, stworzyło interaktywny i trójjęzyczny: polsko-rosyjsko-angielski portal www.katynpromemoria.pl w ramach kampanii "K...