KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rekrutacja

REKRUTACJA NA ROK SZKOLNY 2020/21

 

DOKUMENTY:

 

OPISY PRÓB SPRAWNOŚCI FIZYCZNEJ:

- PIŁKA RĘCZNA

- LEKKOATLETYKA cz. 1

- LEKKOATLETYKA cz.2

- PŁYWANIE

PIŁKA NOŻNA cz. 1

- PIŁKA NOŻNA cz. 2

- pismo PZPN

- SIATKÓWKA ŻEŃSKA

- SIATKÓWKA MĘSKA

- KOSZYKÓWKA MĘSKA I ŻEŃSKA

- SPORTY INDYWIDUALNE

 

UWAGA!

Termin składania wniosków wraz z potrzebnymi dokumentami do klas sportowych i mistrzostwa sportowego jest krótszy niż do klas ogólnych (w innych szkołach). Po 20 maja 2020 r. nie będzie możliwości złożenia wniosku do klas sportowych i mistrzostwa sportowego.

 

  

W roku szkolnym 2020/21 planowane jest utworzenie 6 oddziałów klas pierwszych dla uczniów trenujących następujące dyscypliny sportowe:

  • pływanie
  • piłka ręczna dziewcząt
  • koszykówka dziewcząt
  • koszykówka chłopców
  • piłka siatkowa dziewcząt
  • piłka siatkowa chłopców
  • piłka nożna chłopców
  • lekkoatletyka
  • sporty indywidualne i inne (dla sportowców z dyscyplin innych niż powyższe, trenujących tylko w swoich klubach).

 

Wszyscy Kandydaci zainteresowani nauką w naszym liceum muszą przystąpić do próby sprawności fizycznejDotyczy to także Kandydatów, którzy umieszczą LXII LO MS na kolejnym priorytecie.  Próby sprawności fizycznej odbędą się w dniach: 21 – 29 maja 2020 r.

 

Lista kandydatów, którzy uzyskali pozytywne wyniki prób sprawności fizycznej będzie podana do publicznej wiadomości 10 czerwca 2020 r.

 

Przedmioty,

z których oceny wymienione na świadectwie ukończenia szkoły podstawowej będą brane pod uwagę w postępowaniu rekrutacyjnym do LXII LOMS:

  • język polski
  • matematyka
  • język angielski
  • biologia

 - Wszystkie oddziały w LXII LOMS są oddziałami sportowymi lub mistrzostwa sportowego.

 - W klasach pierwszych będzie realizowana innowacja pedagogiczna „ŻYWIENIE SPORTOWCA” .

 - Przedmioty rozszerzone: język angielski – od I klasy – wszyscy uczniowie.

 - Przedmioty rozszerzone – od II klasy – do wyboru:

  • polski + historia
  • polski + j. niemiecki
  • biologia + chemia
  • niemiecki + geografia
  • matematyka + geografia
  • Drugim językiem obcym będzie język niemiecki.

 

 

 

UWAGA :

Szczegółowe informacje dotyczące rekrutacji na rok szkolny 2020/21 znajdują się na stronie Kuratorium Oświaty w Warszawie: www.kuratorium.waw.pl/pl/rodzice-i-uczniowie/rekrutacja-do-szkol 

 

 

 

 

TRENERZY-KOORDYNATORZY REKRUTACJI DO POSZCZEGÓLNYCH DYSCYPLIN:

 

        PŁYWANIE:

Koordynator - trener Grzegorz Kircun - tel. 600 832 015

       

        PIŁKA RĘCZNA DZIEWCZĄT:

Koordynator - trener Roman Mont - tel. 533 644 788

 

       SIATKÓWKA ŻEŃSKA:

Koordynator - trener Artur Wójcik - tel. 691 061 151

 
       SIATKÓWKA MĘSKA:

Koordynator - trener Daniel Kołodziejczyk - tel. 696 021 848

 

      KOSZYKÓWKA ŻEŃSKA:

Koordynator - trener Piotr Stasiewicz - tel. 667 957 599

 

      KOSZYKÓWKA MĘSKA:

Koordynator - trener Andrzej Kierlewicz - tel. 501 011 370

 

      PIŁKA NOŻNA:

Koordynatorzy:

 - trener Michał Maliszewski - tel. 503 667 744

 - trener Łukasz Chmielewski - tel. 505 212 040

 

      LEKKOATLETYKA:

Koordynator - trenerka Ilona Kubik - tel. 504 264 096