KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rekrutacja

UWAGA! 

Szczegółowe informacje dotyczące rekrutacji na rok szkolny 2021/22 znajdują się na stronie Biura Edukacji

WAŻNE DOKUMENTY I INFORMACJE:

- HARMONOGRAM REKRUTACJI

- TERMINY PRÓB SPRAWNOŚCI FIZYCZNEJ DLA KANDYDATÓW DO KLAS PIERWSZYCH W ROKU SZKOLNYM 2021/22

WAŻNE SZCZEGÓŁY!

1. Rekrutacja odbywa się poprzez system elektroniczny. Uczniom z Warszawy i kilkunastu gmin podwarszawskich konta zakłada ich szkoła podstawowa. 

2. Kandydaci spoza Warszawy muszą sami założyć konta w systemie; adres: warszawa.edu.com.pl - 17 maja znajdą tam instrukcję, jak to się robi. 

3. Do bursy obowiązuje oddzielny system rekrutacji elektronicznej. Informacje nt. na stronie internetowej m. st. Warszawa. 

4. Próby sprawności fizycznej odbędą się w dniach 1-14 czerwca 2021 r.

5. Wszyscy kandydaci muszą przystąpić do próby sprawności fizycznej w pierwszym terminie. Dotyczy to także kandydatów, którzy umieszczą naszą szkołę na kolejnym priorytecie.  Daty prób dla konkretnych dyscyplin sportowych znajdują się w pliku powyżej.

6. Przed przystąpieniem do próby kandydaci muszą okazać trenerowi oryginał aktualnego zaświadczenia lekarskiego. Trenerzy nie dopuszczą do próby kandydata bez takiego dokumentu.

7. Jeśli kandydat z ważnych przyczyn nie mógł przystąpić do próby w dn. 1-14 czerwca, to powinien napisać pismo do Dyrekcji Szkoły z prośbą o możliwość przystąpienia do próby w drugim terminie. 

Do próby sprawności fizycznej kandydat przystępuje tylko jeden raz!

OPISY PRÓB SPRAWNOŚCI FIZYCZNEJ:

- PIŁKA RĘCZNA

- LEKKOATLETYKA cz. 1

- LEKKOATLETYKA cz.2

- PŁYWANIE - nowe zasady

PIŁKA NOŻNA cz. 1

- PIŁKA NOŻNA cz. 2

- pismo PZPN

- NOWE TESTY SIATKÓWKA - męska/żeńska 

- KOSZYKÓWKA MĘSKA I ŻEŃSKA

- SPORTY INDYWIDUALNE

W roku szkolnym 2021/22 planowane jest utworzenie klas pierwszych dla uczniów trenujących następujące dyscypliny sportowe:

  • pływanie
  • piłka ręczna dziewcząt
  • koszykówka dziewcząt
  • koszykówka chłopców
  • piłka siatkowa dziewcząt
  • piłka siatkowa chłopców
  • piłka nożna chłopców
  • lekkoatletyka
  • sporty indywidualne i inne (dla sportowców z dyscyplin innych niż powyższe, trenujących tylko w swoich klubach).

Wszyscy Kandydaci zainteresowani nauką w naszym liceum muszą przystąpić do próby sprawności fizycznejDotyczy to także Kandydatów, którzy umieszczą LXII LO MS na kolejnym priorytecie.  

Przedmioty,

z których oceny wymienione na świadectwie ukończenia szkoły podstawowej będą brane pod uwagę w postępowaniu rekrutacyjnym do LXII LOMS:

  • język polski
  • matematyka
  • język angielski
  • biologia

 - Wszystkie oddziały w LXII LOMS są oddziałami sportowymi lub mistrzostwa sportowego.

 - W klasach pierwszych będzie realizowana innowacja pedagogiczna „ŻYWIENIE SPORTOWCA” .

 - Przedmioty rozszerzone: język angielski – od I klasy – wszyscy uczniowie.

 - Przedmioty rozszerzone – od II klasy – do wyboru:

  • polski + historia
  • biologia + chemia
  • matematyka + geografia
  • Drugim językiem obcym będzie język niemiecki.

 

TRENERZY-KOORDYNATORZY REKRUTACJI DO POSZCZEGÓLNYCH DYSCYPLIN:

PŁYWANIE:

Koordynator - trener Grzegorz Kircun - tel. 600 832 015

PIŁKA RĘCZNA DZIEWCZĄT:

Koordynator - trener Roman Mont - tel. 533 644 788

SIATKÓWKA ŻEŃSKA:

Koordynator - trener Artur Wójcik - tel. 691 061 151

SIATKÓWKA MĘSKA:

Koordynator - trener Daniel Kołodziejczyk - tel. 696 021 848

KOSZYKÓWKA ŻEŃSKA:

Koordynator - trener Piotr Stasiewicz - tel. 667 957 599

KOSZYKÓWKA MĘSKA:

Koordynator - trener Andrzej Kierlewicz - tel. 501 011 370

PIŁKA NOŻNA:

Koordynatorzy:

- trener Michał Maliszewski - tel. 503 667 744

- trener Łukasz Chmielewski - tel. 505 212 040

LEKKOATLETYKA:

Koordynator - trener Marcin Gogołek - tel. 601 740 201